Συμβουλές για μία εύκολη Μετακόμιση

Συμβουλές για μία εύκολη Μετακόμιση
Συμβουλές μετακόμισης

Εμείς στην επιχείρηση Μαρίνος μεταφορές μετακομίσεις στην Θεσσαλονίκη γνωρίζουμε πως για να είναι μία μετακόμιση ξεκούραστη και πετυχημένη το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή οργάνωση.

Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές μετακόμισης βασιζόμενοι στα 20 χρόνια πείρας που διαθέτουμε.

Καλέστε μας για μια δωρεάν εκτίμηση κόστους μετακόμισης στον χώρο σας. Αν ξέρουμε πόσο μεγάλη είναι η οικοσκευή σας τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να σας δώσουμε ρεαλιστικά στοιχεία για το κόστος και για την διάρκεια της μετακόμισης.


Θα πρέπει, αφού έχετε κάνει την έρευνα αγοράς να καταλήξετε στην μεταφορική εταιρεία που θα σας κάνει την μετακόμιση και να την ενημερώσετε εγκαίρως ώστε να είστε σίγουροι πως θα μπορούν να σας εξυπηρετήσουν την ημερομηνία που σας βολεύει.

Περίπου 2 εβδομάδες πριν την μετακόμιση είναι ο ιδανικός χρόνος για να ενημερώσετε την μεταφορική εταιρία. 


Φροντίσετε να έχετε μερικές ελεύθερες μέρες πριν και μετά την μετακόμιση διότι είναι δύσκολο να έχουν βολευτεί τα πάντα, στην θέση που εσείς θέλετε, μέσα σε μία ημέρα.  Αυτό βέβαια μπορείτε να το αποφύγετε εάν επιλέξετε να αναλάβουμε εμείς το πακετάρισμα των βιβλίων, των υαλικών, των ρούχων και των προσωπικών σας αντικειμένων. Μπορούμε επίσης να αναλάβουμε και το ξεπακετάρισμα αυτών και εσείς να απολαύσετε την εμπειρία μίας  ξένοιαστης και ξεκούραστης μετακόμισης χωρίς να ακουμπήσετε το παραμικρό. 


Θα πρέπει να ενημερώσετε τις υπηρεσίες για την αλλαγή της διεύθυνσής σας (π.χ. εφορία, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΑΘ, εταιρεία παροχής τηλεφώνου και internet κτλ.). Μπορείτε, εάν σας βιάζει ο χρόνος και δεν προλαβαίνετε, να κάνετε μία αίτηση στο ταχυδρομείο για την αλλαγή διεύθυνσης έτσι ώστε να λαμβάνετε τους λογαριασμούς σας στη νέα σας κατοικία. Προσοχή όμως! αυτή η αίτηση έχει διάρκεια 6 μήνες οπότε πρόκειται ουσιαστικά για μια μικρή παράταση έτσι ώστε να μην χρειαστεί να επισκεφτείτε όλες τις υπηρεσίες μέσα σε λίγες μέρες.


Μία μετακόμιση είναι μία καινούργια αρχή. Δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε στο νέο σας σπίτι αντικείμενα και έπιπλα που δεν χρειάζεστε στην πραγματικότητα. Γι’αυτό, 10 μέρες πριν την μετακόμιση ξεκινήστε το ξεσκαρτάρισμα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα άχρηστα πράγματα μπορεί να μεταφέρετε και να χρειαστεί να τα πετάξετε μετά. Με το ξεσκαρτάρισμα γλιτώνετε χρόνο και κόπο. 


Μία εβδομάδα πριν την μετακόμιση ξεκινήστε το πακετάρισμα (εάν αποφασίσετε να κάνετε το πακετάρισμα μόνοι σας). Αρχίστε από τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά και αφήστε για το τέλος πράγματα που σας χρειάζονται καθημερινά.
Η καλή οργάνωση στο πακετάρισμα θα σας βοηθήσει στο να μην ψάχνετε όταν φτάσετε στο νέο σας σπίτι που είναι το κάθε τι, έτσι καλό θα είναι να αριθμήσετε τα κιβώτια και να δημιουργήσετε μία λίστα με το περιεχόμενο του κάθε κιβωτίου.
Εάν υπάρχει κάτι εύθραυστο μέσα σε κάποιο κιβώτιο καλό θα είναι στην επάνω πλευρά να το σημειώνετε με κάποιο μαρκαδόρο έντονου χρώματος (π.χ. κόκκινο)


Μπορείτε να αποσυνδέσετε κάποια φωτιστικά ή και το air condition εάν δεν σας είναι απαραίτητα μέχρι την τελευταία ημέρα.


Μία ημέρα πριν την μετακόμιση ελέγξτε ντουλάπια, πατάρια, αποθήκες για τυχόν ξεχασμένα αντικείμενα, πακετάρετε τα τελευταία και καταναλώστε ότι υπάρχει στο ψυγείο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα φορητό ψυγειάκι όπως αυτά που χρησιμοποιούμε στις εκδρομές για να μεταφέρετε τρόφιμα που έχουν μείνει στο ψυγείο, αν δεν έχετε δικό σας ίσως μπορείτε να δανειστείτε από κάποιον φίλο σας.


Αν το ψυγείο σας δεν είναι no frost καλό θα ήταν να του κάνετε απόψυξη για να λιώσει ο πάγος που υπάρχει μέσα. Δεν είναι λίγες οι φορές, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο πάγος του ψυγείου λιώνει και τα νερά της κατάψυξης βρέχουν κατά την διάρκεια της μεταφοράς κιβώτια με ρούχα και σε χειρότερες περιπτώσεις κιβώτια με βιβλία.


Τέλος καλό θα είναι να κάνετε ένα καλό καθάρισμα του ψυγείου πριν το συνδέσετε στο νέο σας σπίτι.


Την ημέρα της μετακόμισης ελέγχετε την μεταφορά της οικοσκευής σας και στο τέλος αφού καθαρίσετε το παλιό σπίτι κλείνετε τους γενικούς ρεύματος και νερού για παν ενδεχόμενο.


Επίσης θα είναι φρόνιμο να σημειώσετε σε ένα χαρτί τις ενδείξεις των μετρητών νερού και ρεύματος και να καλέσετε τον ιδιοκτήτη να υπογράψει, αφού πρώτα ελέγξει το σπίτι, ότι το παρέλαβε σε άρτια κατάσταση. Παραδώστε τα κλειδιά και αφήστε ένα παράθυρο στην ανάκλιση ή λίγο ανοιχτό για την υγρασία.


Στο νέο σας σπίτι υποδείξτε στους μεταφορείς σε ποιο σημείο θέλετε να τοποθετηθούν τα αντικείμενα και τα κιβώτια της οικοσκευής σας, ελέγξτε την εργασία τους και αν όλα έγιναν με τον τρόπο που συμφωνήσατε.


Την επόμενη μέρα επισκεφθείτε την ΔΕΗ για νέα σύνδεση ή για αλλαγή ονόματος του προηγούμενου ενοικιαστή, καθώς και την εταιρεία παροχής τηλεφώνου και internet.

Οργανώστε εγκαίρως το παρκινγκ. Το φορτηγό της μετακόμισης πρέπει να σταθμεύσει πολύ κοντά στην νέα σας κατοικία.

Υπολογίστε το μέγεθος των επίπλων, χωρούν να περάσουν από τις πόρτες στο νέο σας σπίτι; Αν όχι τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε τη χρήση ανυψωτικού.

Μην υπερφορτώνετε τα κιβώτια γιατί μπορεί να διαλυθούν, χρησιμοποιείστε μικρότερα κιβώτια και φροντίστε να μοιράσετε τα βιβλία σε πολλά κιβώτια.

Τα άδεια κιβώτια μπορεί επίσης να δημιουργήσουν πρόβλημα αν επάνω τους τοποθετηθούν κάποια άλλα που είναι βαρύτερα. Το περιεχόμενό τους μπορεί να καταστραφεί.

Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε σακούλες σκουπιδιών για το πακετάρισμα. Μπορεί κάποιος να τις πετάξει στον κάδο απορριμμάτων θεωρώντας ότι περιέχουν σκουπίδια.

Αν έχετε μικρά παιδιά φροντίστε να βρείτε κάποιον που θα αναλάβει να τα προσέχει την ημέρα της μετακόμισης. Τόσο το παλιό όσο και το νέο σπίτι είναι ένας χώρος γεμάτος παγίδες εκείνη την ημέρα και δεν είναι καθόλου κατάλληλος χώρος για μικρά παιδιά.

Το ίδιο ισχύει και για τα κατοικίδια. Δεν θέλετε το αγαπημένο σας ζωάκι να μπλέκεται στα πόδια σας ή στα πόδια των μεταφορέων και να προκληθεί κάποιο ατύχημα.