Μικρές επισκευές της μετακόμισης (συμβουλές για γρατσουνισμένα έπιπλα και πατώματα)

Μικρές επισκευές της μετακόμισης (συμβουλές για γρατσουνισμένα έπιπλα και πατώματα)
Μικρές επισκευές της μετακόμισης (συμβουλές για γρατσουνισμένα έπιπλα και πατώματα)

Κατά τη διάρκεια της μετακόμισης πολλά πράγματα μπορεί να πάνε στραβά. Ένα από αυτά είναι να δημιουργηθούν γρατσουνιές και σημάδια στο πάτωμα είτε από τους μεταφορείς είτε από εσάς που θέλετε να αλλάξετε θέση σε ένα έπιπλο.

Αν η ζημία δεν είναι μεγάλη έχουμε μερικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να την καλύψετε.

 

Για ξύλινα πατώματα

Αν έχει δημιουργηθεί βαθούλωμα τότε χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας το οποίο θα τοποθετήσετε επάνω στο βαθούλωμα και θα το πατήσετε με το σίδερο. Ο ατμός θα φουσκώσει τις ίνες του ξύλου και το βαθούλωμα θα μειωθεί ή θα εξαφανιστεί αν είναι μικρό.

Για γρατσουνιές υπάρχουν πολλοί τρόποι και μπορείτε να τους δοκιμάσετε όλους.

Για μαυρίλες και σημάδια πάρτε ένα μπαλάκι του τένις, ένα κοπίδι και ένα σκουπόξυλο. Κόψτε μια τρύπα στο μπαλάκι του τένις έτσι ώστε ίσα να χωράει το σκουπόξυλο. Βάλτε το σκουπόξυλο στη τρύπα και χρησιμοποιείστε το όπως την σφουγγαρίστρα. Εξαφανίζει τα σημάδια και τις μαυρίλες από τα ξύλινα πατώματα αμέσως.

Για μικρές γρατσουνιές απλώστε σε ένα μαλακό πανί λίγο καθαριστικό για ξύλινα πατώματα και τρίψτε το σημείο. Για μεγαλύτερες γρατσουνιές ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ειδικές κρέμες επισκευής παρκέ. Διατίθενται σε διάφορα χρώματα και είναι εύκολες στην χρήση τους.

Χρησιμοποιείστε ειδικό σπρέι σιλικόνης. Με ένα μαλακό πανί τρίψτε πάνω στην γρατσουνιά μέχρι να εξαφανιστεί. Μη ξεχάσετε να το καθαρίσετε μετά με απορρυπαντικό γιατί το σημείο θα γίνει ιδιαίτερα ολισθηρό.

Αν η ζημία είναι σοβαρή καλέστε κάποιον ειδικό. Δυστυχώς δεν είναι δυνατό να επισκευάσετε μόνοι κάποια σημαντική ζημία εκτός και αν διαθέτετε ειδικές γνώσεις και τα κατάλληλα εργαλεία.

 

Για παρκέ laminate

δοκιμάστε ένα ειδικό μαρκαδόρο βαφής. Θα τον βρείτε σε πολλά χρώματα για να ταιριάζει με το δικό σας πάτωμα. Οι γρατσουνιές καλύπτονται τέλεια και η χρήση του είναι πανεύκολη. Προσέξτε μόνο να μη ξεφύγετε από την περιοχή της γρατσουνιάς και βάψετε το καθαρό πάτωμα.

 

Επισκευές σε ξύλινα έπιπλα

Τα έπιπλά σας μπορεί εύκολα να γρατσουνιστούν κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Ένα κιβώτιο που ακουμπήσατε πάνω σε ένα έπιπλο για να το γεμίσετε, ένα βαρύ εργαλείο που ακουμπήσατε πάνω στη βιασύνη σας πάνω στο αγαπημένο σας ξύλινο τραπεζάκι. Μια συσκευασία που αφαιρέθηκε πρόωρα και άφησε εκτεθειμένο το έπιπλο μετά την μετακόμιση.Όλα μπορεί να συμβούν και να χαλάσουν την εικόνα των αγαπημένων σας επίπλων.

Μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλές λύσεις και εμείς σας παρουσιάζουμε τις πιο αποτελεσματικές.

 

Για έπιπλα από ξύλο καρυδιάς

Πάρτε ένα καρύδι φρέσκο και χρησιμοποιείστε τον εξωτερικό φλοιό ( το πράσινο) τρίβοντάς τον πάνω στο σημάδι.

Ένας άλλος τρόπος δοκιμασμένος από πολλούς για να εξαφανίσετε τις γρατσουνιές είναι να ανακατέψετε 1/4 ξίδι και 3/4 ελαιόλαδο. Τρίψτε το έπιπλό σας με ένα βαμβακερό πανί στα σημεία που έχει γρατσουνιές.

Για λίγο πιο δύσκολες γρατσουνιές θα χρειαστείτε ένα φελλό και λίγο ελαιόλαδο. Πάρτε το φελλό και βουτήξτε τον στο ελαιόλαδο. Τρίψτε ελαφρά τις γρατζουνισμένες επιφάνειες και θα τις δείτε αμέσως να γυαλίζουν και να λάμπουν σαν καινούργιες.

Χρησιμοποιήστε κατακάθι καφέ για να χρωματίσετε τα χτυπημένα σημεία ενός επίπλου. Βάλτε μια μικρή ποσότητα πάνω στο σημείο που έχει αποχρωματιστεί, αφήστε το να δράσει για μερικές ώρες και επαναλάβετε αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό.

Για μικρές γρατζουνιές χρειάζεστε λίγο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Ανακατέψτε ίση ποσότητα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου και περάστε το σημείο που έχει γρατζουνιστεί με ένα μαλακό πανί το οποίο θα έχει αρκετή ποσότητα από το μείγμα σας. Τρίψτε ελαφρά και οι μικρές γρατζουνιές θα απομακρυνθούν αμέσως.Καλή επιτυχία