Καθαρίστε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας και αναπνεύστε ελεύθερα!

Καθαρίστε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας και αναπνεύστε ελεύθερα!
Καθαρίστε την ατμόσφαιρα του σπιτιού

Έχετε ετοιμάσει τα πάντα για την μετακόμισή σας και αισθάνεστε σίγουροι για το επόμενο βήμα σας.
Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές μετακόμισης που σας προσφέρουμε να σας έχουν βοηθήσει να οργανωθείτε και όλα να πάνε καλά. Σε αυτό το σημείο θα πάμε ένα βήμα μπροστά και θα μιλήσουμε για το νέο σας σπίτι.

Ένα από τα “σκοτεινά” σημεία της μετακόμισης είναι η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στο νέο σας χώρο κατά κύριο λόγο στο πρώτο διάστημα αλλά και στην συνέχεια.

Σίγουρα θα έχετε χρησιμοποιήσει πολλά απορρυπαντικά για να καθαρίσετε, το νέο σας σπίτι είναι πιθανότατα φρεσκοβαμμένο, σίγουρα θα έχετε αγοράσει πολλά νέα μικροπράγματα ή έχετε ανανεώσει μερικά ή όλα τα τα έπιπλά σας.

Πάρα πολύ ωραία όλα αυτά και αναζωογονητικά, αλλά δείτε σε τι χημικά εκτίθεστε και εσείς και η οικογένειά σας για να καταλάβετε που βρίσκεται το πρόβλημα.

Τετραχλωραιθυλένιο – βρίσκεται σε μαντηλάκια καθαρισμού, προϊόντα καθαρισμού, χρησιμοποιείται για το στεγνό καθάρισμα ρούχων,  μπογιές, καθαριστικά χρωμάτων, βερνίκια κλπ   
φορμαλδεΰδη  – Το βρίσκουμε στις χάρτινες σακούλες, χάρτινες χειροπετσέτες, συνθετικά υφάσματα, επενδύσεις από κόντρα πλακέ

Bενζόλιο – Χρησιμοποιείται στην παρασκευή πλαστικών, ρητινών, στις διάφορες κόλλες και κερί περιποίησης επίπλων

Αμμωνία – Περιέχεται στα καθαριστικά τζαμιών, στο κερί περιποίησης πατώματος και άλλα προϊόντα καθαρισμού.,

Και ας μην αναφερθούμε καλύτερα στο διοξείδιο του αζώτου και το διοξείδιο του θείου που μας ακολουθούν παντού όταν ζούμε σε μεγάλες πόλεις

Τα συμπτώματα που προκαλούνται από την έκθεση σε αυτά τα χημικά μπορεί να έχουν βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία μας και να είναι από ήπια ως και πολύ σοβαρά.

Ευτυχώς για μας εδώ και πολύ καιρό η Ν.Α.Σ.Α ασχολήθηκε με το πρόβλημα της μόλυνσης των εσωτερικών χώρων από χημικά και μας βρήκε ωραίες και οικονομικές λύσεις. Προτείνουν λοιπόν φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού από τα επικίνδυνα χημικά.

Καθαρισμός ατμόσφαιρας σπιτιού