Οδηγός βαψίματος σύμφωνα με το feng shui

Οδηγός βαψίματος σύμφωνα με το feng shui
Οδηγός βαψίματος σύμφωνα με το feng shui

Μετακομίζετε σε νέο σπίτι και ψάχνετε για ένα οδηγό με τις καλύτερες προτάσεις βαψίματος και διακόσμησης σύμφωνα με το feng shui;

Οι Μετακομίσεις – Μεταφορές Μαρίνος σας έχουν ετοιμάσει έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε.

Εφαρμόζεται σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας από το σαλόνι ως το παιδικό δωμάτιο γιατί σας ενημερώνει για το είδος της ενέργειας που χρειάζεται ο κάθε χώρος.

Η αρχή του fengshui για την απόχρωση του κάθε δωματίου βασίζεται στον προσανατολισμό του.

 

Χρώματα για ανατολικά δωμάτια.

Αν ψάχνετε τα ιδανικά χρώματα για ένα δωμάτιο που βλέπει στην Ανατολή είτε πρόκειται για σαλόνι ή για κουζίνα, τότε οι αποχρώσεις του πράσινου και το καφέ είναι οι ιδανικές επιλογές. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μπλε και μαύρο για το ανατολικό δωμάτιο. Αποφύγετε τα κόκκινα και μοβ χρώματα ή βάλτε ελάχιστα.

 

Χρώματα για νότιο-ανατολικά δωμάτια.

Για τα νότιο-ανατολικά δωμάτια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια χρώματα που προτείνονται για τα Ανατολικά δωμάτια (καφέ, πράσινο, μπλε, μαύρο) προσθέτοντας νότες χρυσού. Σύμφωνα με το feng shui τα νότιο-ανατολικά δωμάτια είναι η περιοχή του πλούτου. Επομένως βάλτε αντικείμενα σε χρυσό χρώμα στον χώρο για να προσελκύσετε πλούτο.

 

Χρώματα για νότια δωμάτια.

Τα νότια δωμάτια έχουν το στοιχείο της φωτιάς. Για να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα θετικής ενέργειας βάλτε κόκκινο, πορτοκαλί, μοβ, ροζ, έντονο κίτρινο. Τα πράσινα και τα καφέ είναι επίσης μια καλή επιλογή. Περιορίστε τα μπλε και μαύρα χρώματα σε αυτά τα δωμάτια.

 

Χρώματα για νότιο-δυτικά δωμάτια.

Το καλύτερο feng shui για νότιο-δυτικά δωμάτια δημιουργείται με τα ζεστά γήινα χρώματα (χρώμα του πηλού, των τούβλων, των κεραμικών). Τα χρώματα της φωτιάς είναι επίσης μια καλή επιλογή (ζεστό κόκκινο, ροζ ή κοραλλί). Αυτή η περιοχή σύμφωνα με το feng shui σχετίζεται με τον έρωτα και τον γάμο, βάλτε πινελιές φλοράλ ή κάποια υφάσματα σε χρώματα ροδαλής επιδερμίδας.

 

Χρώματα για δυτικά δωμάτια.

Ένα δυτικό δωμάτιο χρειάζεται έντονα μεταλλικά στοιχεία τα οποία στο feng shui εκφράζονται με γκρι και λευκά χρώματα, καθώς επίσης και με μεταλλικά φινιρίσματα. Καλή επιλογή είναι και τα γήινα χρώματα. Αποφύγετε τα σκούρα μπλε και τα μαύρα.

 

Χρώματα για βόρειο-δυτικά δωμάτια.

Τα βόρειο-δυτικά δωμάτια λατρεύουν επίσης το μεταλλικό στοιχείο, οπότε χρησιμοποιείστε και εδώ το λευκό και το γκρι, προσθέστε μεταλλικά φινιρίσματα και μερικά στοιχεία σε γήινα χρώματα. Αποφύγετε τα μαύρα και τα μπλε. Αυτή η περιοχή του σπιτιού σχετίζεται με την ουράνια ευλογία, οπότε μερικά θρησκευτικά σύμβολα είναι ιδανικά για αυτούς τους χώρους.

 

Χρώματα για βόρεια δωμάτια.

Ο βορράς αγαπάει το υγρό στοιχείο, έτσι όλες οι αποχρώσεις του μπλε και του μαύρου ταιριάζουν εδώ. Το λευκό, το γκρι και τα μεταλλικά φινιρίσματα μπορούν να βοηθήσουν στην δημιουργία θετικής ενέργειας. Αποφύγετε τη χρήση γήινων χρωμάτων.

 

Χρώματα για βόρεια-ανατολικά δωμάτια.

Ένα βόρειο-ανατολικό δωμάτιο συνδέεται με τα στοιχεία της φωτιάς και της γης και συνδέεται με την ενέργεια της πνευματικής ανάπτυξης και της καλλιέργειας. Χρησιμοποιείστε όλα τα γήινα χρώματα συν κόκκινο, πορτοκαλί και χρυσαφί φινιρίσματα

 

Καλή επιτυχία!