Μετακόμιση: Πακετάρισμα κουζίνας

Μετακόμιση: Πακετάρισμα κουζίνας
Μετακόμιση: Πακετάρισμα κουζίνας

Η κουζίνα περιέχει αντικείμενα τα οποία είναι εύθραυστα, αιχμηρά και ευπαθή.Το πακετάρισμα και η μετακόμισή τους είναι μεγάλη πρόκληση. Από που να ξεκινήσει κανείς;

Η καλή οργάνωση είναι το κλειδί για να αποφύγετε το χάος. Το βιαστικό πακετάρισμα δεν θα βοηθήσει σε καμία περίπτωση.

Αρχικά βρείτε τα υλικά του πακεταρίσματος, αρκετά κιβώτια σε διάφορα μεγέθη, φολίδα, κολλητική ταινία, μαρκαδόρους, περιοδικά και εφημερίδες. Κάποια κιβώτια με διαχωριστικά για μπουκάλια θα σας φανούν πολύ χρήσιμα.

Στις μεταφορες μετακομισεις Μαρίνος μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε τα υλικά που χρειάζεστε ή να αναλάβουμε το πακετάρισμα.


Ασχοληθείτε με μια περιοχή κάθε φορά. Προσπαθήστε να βάλετε τα περιεχόμενα ενός ντουλαπιού ή ενός συρταριού συγκεντρωμένα μαζί. Ξεκινήστε από τα σημεία που περιέχουν αντικείμενα τα οποία δεν χρησιμοποιείτε συχνά. Υπάρχουν αρκετά αντικείμενα στην κουζίνα σας τα οποία δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε κατά την διάρκεια της μετακόμισης, όπως για παράδειγμα τα "καλά” σας σερβίτσια, παγωτομηχανές, κρεπιέρες, μίξερ, μεγάλες πιατέλες σερβιρίσματος, βιβλία μαγειρικής.
 

Καθώς ετοιμάζετε τα πράγματά σας για την μετακομιση είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα των αντικειμένων που δεν σας είναι χρήσιμα. Πολλές φορές άχρηστα ή και χαλασμένα αντικείμενα βρίσκουν τον τρόπο να "κρύβονται” μέσα στα ντουλάπια μας. Ξεφορτωθείτε τα! Δεν χρειάζεται να πληρώσετε την μεταφορικη εταιρια να σας μετακομισει πράγματα που δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ.

Καταναλώστε τα τρόφιμα που ήδη έχετε

Οι μεταφορικες εταιριες λαμβάνουν υπόψιν τον όγκο των αντικειμένων της μετακομισης. Καταναλώστε τα τρόφιμα που έχετε στα ντουλάπια και το ψυγείο σας. Όσο λιγότερα πράγματα έχετε να μεταφέρετε τόσο πιο εύκολη θα είναι η μετακομιση.

Οι ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας συνήθως διαθέτουν ένα βιβλίο με οδηγίες το οποίο αναφέρεται στην περίπτωση της μετακομισης. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες προετοιμασίας της κάθε συσκευής έτσι ώστε να περιορίσετε τις φθορές. Αν έχετε χάσει τις οδηγίες μπορείτε να τις βρείτε στο internet. Οι περισσότερες εταιρίες έχουν αναρτημένες τις οδηγίες χρήσης των συσκευών που παράγουν.

Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε κάποιον ειδικό για τις ηλεκτρολογικές εργασίες.Στην μεταφορικη Μαρίνος αναλαμβάνουμε δωρεάν την αποσύνδεση και σύνδεση μέχρι και τριών ηλεκτρικών συσκευών. Γιαυτό ρωτήστε μας πριν καλέσετε ηλεκτρολόγο.

Συγκεντρώστε όλα τα απολύτως απαραίτητα αντικείμενα σε ένα σημείο. Μια μικρή κατσαρόλα, λίγα μαχαιροπήρουνα, τα πλαστικά σκεύη μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμα σε αυτή την περίπτωση.

Πιθανόν να θελήσετε να γιορτάσετε την άφιξή σας στο νέο σας σπίτι, μη ξεχάσετε τα ποτά, τα ποτήρια και τα ανοιχτήρια.

Κρατήστε κάπου πρόχειρα ένα μαχαίρι για να ανοίξετε τα κιβώτια μετά την μετακομιση, ένα φακό, μερικές λάμπες, κεριά και σπίρτα.
Κρατήστε αυτά τα αντικείμενα κοντά σας έτσι ώστε να μη χρειαστεί να τα ψάχνετε μετά την μετακομιση.