Μερικές χρήσιμες ιδέες για να τσεκάρετε το νέο σας σπίτι.

Μερικές χρήσιμες ιδέες για να τσεκάρετε το νέο σας σπίτι.
Μερικές χρήσιμες ιδέες για να τσεκάρετε το νέο σας σπίτι.

Τα σπίτια που βλέπουμε στο ίντερνετ φαίνονται κατά κανόνα μια χαρά στις φωτογραφίες.

Όταν έρθει η ώρα της επίσκεψης υπάρχουν κάποια πράγματα που θα είναι καλό να προσέξουμε ιδιαιτέρως πριν φτάσουμε στην μετακόμιση.

Όπως το test drive που κάνουμε όταν αγοράζουμε αυτοκίνητο, έτσι και το νέο σπίτι πρέπει να περάσει από ένα τεστ έτσι ώστε να μην περάσουν απαρατήρητα κάποια σημαντικά προβλήματα που ενδέχεται να υπάρχουν.

Το ντουζ φαίνεται υπέροχο αλλά η πίεση του νερού είναι αυτή που χρειάζεται;

Μήπως οι γείτονες έχουν θορυβώδεις δραστηριότητες;

Παίζουμε τους ντετέκτιβ και σας βοηθάμε να τσεκάρετε με έξυπνο τρόπο το νέο σας σπίτι πριν μετακομίσετε.

Τσεκάρουμε την γειτονιά

----Πριν αποφασίσετε να μετακομίσετε κάντε μια βόλτα στη νέα σας γειτονιά. Παρατηρείστε τους περαστικούς, μοιάζουν με νέους εργαζόμενους, με φοιτητές ή είναι οικογένειες με παιδιά; Αν χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο για να πάτε στην δουλειά σας, αφιερώστε μια δύο μέρες για να τεστάρετε την διαδρομή από το νέο σπίτι στην δουλειά και αντίστροφα.

---Κάντε μια βόλτα με τα πόδια στην γειτονιά. Δείτε πόσο κοντά είναι τα καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, τα σχολεία. Δείτε αν υπάρχει κοντά στάση για τα μαζικά μέσα μεταφοράς. Παρατηρήστε τα πάρκα και τα πεζοδρόμια, μια φροντισμένη περιοχή δείχνει ότι οι κάτοικοι ασχολούνται με τα κοινά και ενδιαφέρονται για την γειτονιά τους.


---Ελέγξτε τα υδραυλικά του σπιτιού. Δείτε αν υπάρχει αρκετή πίεση στο ντους, η χαμηλή πίεση νερού υποδεικνύει κάποια βλάβη που θα σας ταλαιπωρήσει κάποια στιγμή στο μέλλον.

---Ανοίξτε τα παράθυρα Κυρίως στις κρεβατοκάμαρες. Πρώτον θα ξέρετε αν λειτουργούν σωστά και δεύτερον ακούστε τους ήχους που έρχονται από έξω, Μήπως η κυκλοφορία ακούγεται πολύ, μήπως παρατηρείτε κάποιους άλλους έντονους ήχους ή οσμές;

---Ελέγξτε τον φυσικό φωτισμό του σπιτιού Παρατηρείστε πόσο φωτεινό είναι το σπίτι. Ένα ηλιόλουστο σπίτι θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τα έξοδα θέρμανσης τον χειμώνα αλλά θα χρειάζεται τέντες το καλοκαίρι. Η κουζίνα και το σαλόνι είναι δύο χώροι όπου ο φωτισμός θα πρέπει να είναι καλός δεδομένου ότι εκεί περνάει κανείς τις περισσότερες ώρες της ημέρας.
 

---Έχετε μαζί σας μια μεζούρα έτσι ώστε να μπορείτε να μετρήσετε τον χώρο σε περίπτωση που τα έπιπλά σας δεν είναι ευέλικτα. Πριν πάρετε κάποια απόφαση θα πρέπει να ξέρετε αν μπορείτε να βολέψετε τα πράγματά σας.

 

Καλή επιτυχία!