Τηλέφωνα επικοινωνίας:    2310 846 338    &    6944 20 10 55 (Cosmote)
Μετακομίσεις Μεταφορές Θεσσαλονίκη | Νέα - Μετακόμιση με γάτα Μετακομίσεις Μεταφορές Θεσσαλονίκη


Μαρίνος, Μετακομίσεις - Μεταφορές 28ης Οκτωβρίου 48, ΤΚ 546 42, Θεσσαλονίκη


Στην εταιρεία Μαρίνος στην Θεσσαλονίκη αναλαμβάνουμε μετακομίσεις, συσκευασίες και αποθηκεύσεις, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Είμαστε στη διάθεσή σας όλο το 24ωρο, Κυριακές και αργίες.
Σε αυτή την σελίδα θα βρείτε πολύτιμες συμβουλές μετακόμισης που θα κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη.


Μάι 16


Μετακόμιση με γάτα

μετακόμιση με γάτα
 
Όλοι όσοι έχουν γατούλες για κατοικίδια σίγουρα θα γνωρίζουν πόσο αντιπαθούν τις αλλαγές οι μικροί τους φίλοι.
Πράγματι, οι γάτες είναι πλάσματα που αγαπούν την ρουτίνα και μια μετακόμιση θα είναι μια αρκετά αγχωτική εμπειρία για αυτά τα αξιολάτρευτα ζωάκια.
Ευτυχώς όμως έχουμε την δυνατότητα να απαλύνουμε αυτή την δυσάρεστη εμπειρία αν προετοιμαστούμε εγκαίρως.
Μπορεί να είστε σε θέση να χειριστείτε άψογα το αγαπημένο σας κατοικίδιο, αλλά μια μετακόμιση δεν είναι κάτι που επαναλαμβάνεται πολλές φορές στην ζωή ενός μέσου ανθρώπου.Γι αυτό τον λόγο θέλουμε να συνεισφέρουμε στην ευκολία και την άνεσή σας συγκεντρώνοντας και παρουσιάζοντας μερικές από τις πιο χρήσιμες συμβουλές για την περίσταση.
  
 Μερικές μέρες πριν την μετακόμιση
Εάν χρησιμοποιείτε συχνά κλουβί μεταφοράς, τότε το κατοικίδιό σας θα έχει συνηθίσει να αισθάνεται ασφάλεια μέσα σε αυτό. Σε περίπτωση όμως που δεν το χρησιμοποιείτε με κάποια συχνότητα, να τι μπορείτε να κάνετε: Τοποθετήστε το κλουβί με ανοιχτή την πόρτα κάπου κοντά στο σημείο που τρώει το κατοικίδιό σας. Σταδιακά μετακινήστε τα μπολ με το φαγητό και το νερό κοντά στο κλουβί και τελικά μέσα σε αυτό. Έτσι, θα συσχετίσει το κλουβί με την ασφάλεια και την τροφή.

Φέρτε στο σπίτι σας μερικά κιβώτια μεταφοράς λίγες εβδομάδες πριν την μετακόμιση, έτσι θα συνηθίσει σταδιακά στην θέα τους.Η αλλαγή της ρουτίνας είναι κάτι που μπορεί να ταράξει την γάτα σας.Είναι κατανοητό ότι μια μετακόμιση προϋποθέτει πολύ δουλειά και επομένως ένα φορτωμένο πρόγραμμα. Αν θέλετε όμως να γλυτώσετε από το στρες ενός τρομοκρατημένου κατοικίδιου την μέρα της μετακόμισης, αφιερώστε λίγο χρόνο και μην αλλάζετε την ρουτίνα του φαγητού και του παιχνιδιούΒεβαιωθείτε ότι το νέο σας σπίτι είναι ασφαλές για την γάτα σας.Αν το ζωάκι σας είναι πολύ ανήσυχο ίσως θα πρέπει να ρωτήσετε τον κτηνίατρο αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ελαφρύ ηρεμιστικό κατά την ημέρα της μετακόμισης.Την ημέρα της μετακόμισης
Επιλέξτε ένα χώρο σχετικά άδειο και βάλτε την γάτα σας μέσα μαζί με φαγητό, νερό, άμμο για την τουαλέτα της και το κλουβί μεταφοράς. Με τους μεταφορείς μέσα στο σπίτι η γάτα σας μπορεί να ξεγλιστρήσει εύκολα έξω από το σπίτι και να δυσκολευτείτε πολύ να την βρείτε.
Φροντίστε ώστε οι πόρτες και τα παράθυρα του δωματίου να παραμείνουν κλειστά.
Κολλήστε ένα χαρτί έξω από την πόρτα έτσι ώστε να μην ανοιχτεί κατά λάθος.
Λίγο πριν αδειάσει το δωμάτιο βάλτε το ζωάκι μέσα στο κλουβί μεταφοράς.
Μπορείτε να ψεκάσετε το εσωτερικό του κλουβιού μεταφοράς με συνθετικές φερομόνες. Με τη φερομόνη η γάτα σας προσδιορίζει το χώρο της επικράτειάς της, όπου αισθάνεται ασφάλεια και θαλπωρή. Μαρκάρισμα από ξύσιμο και ούρα, καθώς και άλλες συμπεριφορές που συνδέονται με το στρες μπορούν να μειωθούν.
μετακομίζω μαζί με την γάτα μου

Κατά την διάρκεια της μεταφοράς

Τοποθετήστε το κλουβί μεταφοράς σε σημείο που δεν θα κινείται
Μην βάζετε το κλουβί μέσα στο φορτηγό μεταφοράς
Φροντίστε το αυτοκίνητο να αερίζεται επαρκώς αν η θερμοκρασία είναι υψηλή.
Για κανένα λόγο μην ανοίξετε το κλουβί κατά την διάρκεια της μεταφοράς. Ίσως να νοιώσετε την ανάγκη να παρηγορήσετε το μικρό σας φίλο αλλά καλύτερα να αποφύγετε το άνοιγμα του κλουβιού γιατί μπορεί να προκαλέσετε μια απόπειρα απόδρασης την οποία δεν είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε
 
Στο νέο σπίτι
Φτάσατε λοιπόν στο νέο σας σπίτι. Μη βιαστείτε να βγάλετε το αγαπημένο σας ζωάκι από το κλουβί πριν βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειστά.
Μείνετε για λίγο κοντά της μόλις ανοίξει το κλουβί, μη βιαστείτε να απομακρυνθείτε.
Είναι σημαντικό να διατηρήσετε την ηρεμία σας. Οι γάτες, όπως και τα παιδιά είναι ένας καλός καθρέφτης της δικής σας ψυχικής κατάστασης. Η ηρεμία τους εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την δική σας.
Μη βιαστείτε να αφήσετε την γάτα σας να βγει έξω από το σπίτι.
Διατηρείστε τις ρουτίνες φαγητού και παιχνιδιού όσο αυτό είναι δυνατόν.
Μια έξυπνη τακτική είναι να σκορπίσετε το άρωμα της γάτας σε όλο το σπίτι.Πάρτε ένα μαλακό βαμβακερό πανί και τρίψτε απαλά την γάτα γύρω από τα μάγουλα και στο κεφάλι έτσι ώστε να συλλέξετε την μυρωδιά που εκκρίνουν οι αδένες της που βρίσκονται σε αυτά τα σημεία. Με αυτό το πανί τρίψτε τα σημεία στα οποία συνηθίζει να τρίβεται το ζωάκι σας. Έχοντας ως οδηγό την μυρωδιά του θα βοηθηθεί να νοιώσει ασφάλεια και άνεση.
Μπορείτε να τοποθετήσετε στον χώρο που κινείται ένα παλιό δικό σας ρούχο που θα έχει την μυρωδιά σας. Αυτό θα βοηθήσει την γάτα να αισθανθεί καλύτερα.
 
 


Ήρθε η στιγμή να αφήσετε την γάτα σας να βγει από το σπίτι
Με προσοχή όμως.
Βεβαιωθείτε πρώτα ότι η γάτα σας αισθάνεται καλά στο νέο σπίτι. Δεν χρειάζεται να βιαστείτε και να πιέσετε την κατάσταση. Οι γάτες άλλωστε είναι πολύ ανεξάρτητα πλάσματα. Αφήστε την να αποφασίσει μόνη της αν θέλει να βγει από το σπίτι.
Αν είναι δυνατόν ακολουθήστε την στην πρώτη της εξόρμηση και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει τρόπος να επιστρέψει αμέσως στο σπίτι αν αισθανθεί φόβο ή ανασφάλεια. Πολλές φορές τα κατοικίδια έχουν την τάση να επιστρέφουν στο τόπο κατοικίας τους. Αν έχετε κάποιον άνθρωπο εμπιστοσύνης στην παλιά σας γειτονιά, ενημερώστε τον να μη ταΐσει την γάτα αν την δει και να σας ενημερώσει να την παραλάβετε άμεσα.
 
Καλή επιτυχία!